Un ceas cu întreținere redusă? Cu Eco-Drive nu aveți nevoie de un ceasornicar

Ceas Citizen Eco-Drive
Distribuiți
LinkedIn

Atunci când criza ceasurilor cu cuarț a schimbat definitiv lumea orologeriei, brandul Citizen a fost printre primii care au profitat de noua tehnologie și au automatizat liniile de producție. Producătorii japonezi de ceasuri au continuat să dezvolte și alte inovații tehnologice în industrie, introducând primul ceas electronic, primul ceas radiocomandat cu carcasă integral metalică și antenă încorporată, primul ceas cu senzori de adâncime și altitudine încorporați și chiar ceasul solar Eco-Drive. Această tehnologie ecologică este cea pe care ne vom concentra acum ca soluție ideală pentru toți cei care doresc un ceas cu cuarț „fără întreținere”.

Conținutul articolului

Ceas solar Citizen Eco-Drive: Pentru că nu va mai trebui să schimbați niciodată bateriile

Tehnologia Eco-Drive este probabil cea mai populară inovație orologeră a producătorului japonez, producătorul integrând-o în majoritatea modelelor sale. Este vorba despre o mișcare cu cuarț care utilizează energia solară pentru funcționarea sa. Ceasurile Citizen Eco-Drive oferă astfel o intersecție a preciziei cuarțului și a accesibilității cu „lipsa de întreținere” inerentă automatismelor mecanice. Aspectul ecologic este un bonus suplimentar plăcut.

Cum funcționează tehnologia Eco-Drive?

În cazul ceasului Citizen Eco-Drive, sursa de energie pentru funcționare este lumina. Ceasul utilizează atât lumina soarelui, cât și lumina artificială, și chiar și o sursă de lumină foarte slabă este suficientă pentru reîncărcare. Componenta cheie a tehnologiei este o celulă solară situată sub cadran. Celula solară transformă lumina în energie, pe care o trimite printr-un circuit integrat către un motor electric. Rotorul antrenează apoi un sistem de angrenaje la care sunt conectate acele ceasului. Energia neconsumată este stocată într-o celulă de stocare pentru utilizare ulterioară. Cele mai multe ceasuri Citizen pot funcționa din rezervă timp de 6 luni.

Fapt interesant: Primul ceas Citizen Eco-Drive cu o durată de funcționare de 6 luni a fost introdus pe piață de producător în 1995.

Ce face unitatea solară Eco-Drive specială?

Ceasurile solare erau deja pe piață înainte de apariția tehnologiei Eco-Drive și continuă să fie fabricate. Așadar, ce face ca inițiativa celor de la Citizen să fie specială?

  •  Ceasul Citizen Eco-Drive a fost primul ceas solar care avea o celulă solară ascunsă sub cadran, deschizând posibilități de design complet noi pentru producători.
  • Citizen continuă să îmbunătățească rezerva de funcționare. Standardul este că ceasurile sale Eco-Drive pot funcționa în întuneric timp de 6 luni, dar în gamă apar și modele cu o rezervă de putere de un an. Producătorul a introdus chiar și ceasuri cu o rezervă de funcționare de 7 ani.
  • Citizen oferă mai multe tipuri de celule solare. Pe lângă cea standard, există, de exemplu, una circulară, care poate fi combinată cu un cadran care nu permite pătrunderea luminii, sau una inelară, care permite producerea de ceasuri solare ultra-subțiri.
  • Tehnologia Eco-Drive include baterii de înaltă calitate cu o durată de viață de 20 până la 40 de ani.
  • Pentru o zi de funcționare, 2 minute de lumină solară directă sunt suficiente pentru tehnologia Eco-Drive.

 

Alte beneficii ale ceasurilor Citizen

Marca japoneză Citizen este un inovator în segmentul ceasurilor cu cuarț. Acesta oferă modele cu un design atemporal, cu un raport excelent preț-performanță. Ceasurile acestui producător sunt invenții tehnologice interesante și au ambiția de a servi o viață întreagă. Pe lângă faptul că nu necesită întreținere și sunt sustenabile din punct de vedere ecologic, ele atrag atenția și pentru precizia perfectă a cuarțului, nivelul ridicat al meșteșugului de precizie și variabilitatea mare a modelelor. Citizen oferă ceasuri solare elegante, dar și modele sportive populare, piese pentru scufundări sau piloți de înaltă calitate care se vor remarca cu siguranță în competiția cucele mai bune ceasuri japoneze.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole