Mărcile populare de ceasuri britanice: Ceasurile „Made in England” revin pe scenă

Mărci britanice de ceasuri - Bremont, Christopher Ward și Farer
Distribuiți
LinkedIn

În prezent, când auziți cuvântul orologerie de lux, vă vine în minte de obicei expresia „Swiss made”. Cu toate acestea, britanicii au și ei un loc binemeritat printre cei mai mari ceasornicari din istorie. Puțini oameni își amintesc astăzi că Anglia era considerată regele orologeriei în secolul al XVIII-lea și că, până în anul 1800, producea aproape jumătate din ceasurile din lume. Deoarece ultimii ani de pe piață aparțin resurecției orologeriei engleze, am ales ceasurile britanice populare de astăzi.

Conținutul articolului

O scurtă istorie a orologeriei britanice

Istoria producției de ceasuri în Regatul Unit a început în jurul anului 1500. Cu toate acestea, a fost nevoie de două secole pentru ca Londra să devină epicentrul orologeriei. Acest lucru s-a datorat în mare parte marilor progrese tehnice ale vremii. Din atelierul ceasornicarilor britanici provin, de exemplu, inventarea primului arc de balans, a cronometrului marin și a mișcării de înfășurare automată. Britanicii au lucrat din greu, de asemenea, pentru a perfecționa mișcările pentru a se potrivi în cutii mai înguste și le datorăm mecanismul cu pârghie, care este încă esențial în orologerie și astăzi.

Declinul orologeriei engleze a avut loc între anii 1900 și 2000, când lumea s-a concentrat pe dezvoltarea unor noi metode de fabricare a ceasurilor, mai rentabile. Cu toate acestea, britanicii au stagnat și au continuat să se bazeze pe meșteșugari și pe ceasurile făcute manual. Pentru încă câțiva ani și-au menținut reputația de top ca producător de ceasuri de înaltă calitate, dar statutul lor în lumea orologeriei și-a pierdut treptat din avânt.

Ceasurile britanice astăzi: mărcile populare în prezent

Entuziaștii anglofili ai orologeriei au aplaudat în ultimii ani. Anglia a rupt cu tradiția, a modernizat o mare parte din industria orologeră, iar ceasornicarii săi cuceresc constant topurile de popularitate. Noile mărci britanice de ceasuri sunt în creștere, construind pe bazele tradiției orologiere britanice cu impulsuri și unghiuri de design cu totul noi. Să vi le prezentăm pe cele cinci cele mai populare.

Bremont

O marcă relativ nouă, fiind prezentă pe piață doar din anul 2002, dar a câștigat multă popularitate în industria orologieră. O datorează atât producției de ceasuri cu mișcări „Made in England”, cât și eforturilor sale de a valorifica orologeria britanică de lux și de a o face accesibilă publicului larg.

Marca britanică de ceasuri Bremont

Astăzi, marca Bremont este considerată cel mai mare producător britanic de ceasuri. Acesta a încântat lumea cu mai multe întorsături unice de fabricație, cum ar fi designul carcasei Trip Tick sau tratamentul antimagnetic. Are în portofoliu un număr considerabil de ceasuri de aviație clasice, cum ar fi Bremont U-2 sau Bremont SOLO. Ceasurile de scufundări sunt, de asemenea, de top, atingând niveluri de rezistență la apă de 2 000 m.

Christopher Ward

A fost fondată în anul 2005, ca rezultat al eforturilor a trei tineri absolvenți de universitate, pasionați de afaceri și de orologerie. Ideea principală din spatele mărcii Christopher Ward este de a vinde modele premium comparabile cu ceasurile elvețiene la prețuri mult mai mici. În viziunea lor, este vorba de a elimina costurile mari de marketing și comisioanele marilor intermediari, încercând să-și vândă ceasurile direct consumatorului.

Portofoliul brandului este larg, variind de la ceasuri de scufundări cu rezistență la apă la 600 m, la ceasuri elegante de costum cu faza lunii și ceasuri aviator. Marca și-a creat chiar și propria mișcare, Cal. SH21. Interesant este faptul că marca Christopher Ward își proiectează ceasurile britanice la Londra, dar le fabrică în centrul orologeriei elvețiene Biel.

Farer

Un alt brand britanic cu legături cu orologeria elvețiană a fost înființat în anul 2015. Își descrie ceasurile ca fiind „Swiss made, British designed”. Astfel, își construiește numele pe calitatea elvețiană și pe designul contemporan britanic. Oferă cadrane irizate, noi modele de cadrane și dispuneri de scale.

Primele ceasuri Farer au fost echipate cu o mișcare cu cuarț și au fost denumite după nume legendare ale marilor britanici, inclusiv Thomas Mallory. Ulterior, marca a venit pe piață cu ceasuri mai mecanice, cum ar fi Farer Bicompax Chrono-Classic sau Farer Lander IV. Printre preferatele scafandrilor se numără Farer Titanium Aqua Compressor, iar printre modelele de ceasuri aviator, Farer Cayley și Farer Morgan se bucură de popularitate.

William Wood

Brandul William Wood se află pe piață încă din anul 2016. Ceasurile sale ar putea fi numite și „ceasuri de pompier”. Nu pentru că au fost concepute special pentru pompieri. Ideea principală a producătorului este de a aduce un omagiu serviciului de stingere a incendiilor. Ei fac acest lucru folosind materiale și elemente de design care amintesc de această profesie nobilă.

Pentru ceasurile englezești William Wood sunt tipice materialele de stingere a incendiilor reciclate. De exemplu, producătorul folosește coroane de alamă realizate din căști topite ale brigăzii de pompieri din Londra sau curele de cauciuc tăiate manual din furtunuri de incendiu folosite. În designul ceasului, puteți remarca inelul în carouri din perimetrul cadranelor, care reflectă aspectul unei mașini de pompieri britanice, indicii dubli de la ora 12, care amintesc de însemnele de pe gulerul ofițerului șef al brigăzii de pompieri din Marea Britanie, și multe alte elemente de design, care se inspiră din serviciile de pompieri britanice. Ceasurile William Wood sunt echipate cu mișcări automate Seiko NH35 sau cu mișcări elvețiene Sellita SW200. Printre colecțiile populare se numără William Wood Jubilee, William Wood Triumph și William Wood Fearless.

Vertex

O marcă cu o lungă tradiție, care produce ceasuri englezești cu mișcări elvețiene. Înființată inițial în anul 1916 pentru a produce ceasuri militare pentru trupele britanice în Primul Război Mondial. A devenit chiar una dintre companiile contractate de Ministerul britanic al Apărării pentru a produce ceasuri în 1944. Marca Vertex a încetat să mai existe în anul 1972 și a fost reînviată abia în anul 2015 de strănepotul fondatorului inițial.

Astăzi, marca Vertex își reinventează cele mai bune colecții originale pentru a inspira ceasurile britanice moderne. Printre vârfurile de lance se numără colecția Vertex M100, inspirată de seria rară Dirty Dozen. Cadranele ceasurilor Vertex prezintă o săgeată sub logo, care marchează în mod tradițional ceasurile britanice ca fiind proprietatea Regatului Unit.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole