Ceasurile, care au doborât recorduri mondiale

Cel mai subțire ceas din lume - Bvlgari Octo Finissimo Ultra
Distribuiți
LinkedIn

De ce să fie lăsate în paragină când au fost făcute să iasă în evidență? Unele ceasuri sunt adevărate opere de artă, altele sunt excepționale din punct de vedere tehnic sau funcțional. Iar altele se remarcă prin prețul lor sau prin locurile în care și-au însoțit purtătorul.

Conținutul articolului

Cele șapte minuni ale lumii orologere

Descoperiți împreună cu noi cele șapte minuni ale lumii orologiere. Faceți cunoștință cu ceasurile care au doborât recorduri.

Bvlgari Octo Finissimo Ultra: cel mai subțire ceas mecanic din lume

Gama Octo Finissimo de la Bvlgari a prezentat lumii cele mai interesante ceasuri din ultimul deceniu. Deosebit de remarcabil este modelul Ultra cu profilul său gros de 1,8 mm, recunoscut ca fiind cel mai subțire ceas mecanic din lume. Are o carcasă de 40 mm și o brățară integrată cu o închizătoare pliabilă „invizibilă” care completează perfect designul general ultra-subțire. Ceasul este vândut într-o culoare gri metalizat, ceea ce îl face să se potrivească perfect cu întreaga colecție.

Citizen Caliber 0100: Cel mai precis ceas solar din lume

Modelul Citizen Caliber 0100 dispune de cea mai precisă mișcare din lume care funcționează cu ajutorul luminii. Abaterea anuală maximă a acestui deținător de recorduri în orologerie este de 1 secundă. La prima vedere, acest ceas discret, cu un design clasic, este un exemplu strălucitor al strălucirii și modestiei orologeriei japoneze.

Citizen Caliber 0100

Patek Philippe Grandmaster: Cel mai scump ceas din lume

Marca Patek Philippe a doborât toate recordurile atunci când a vândut ceasul Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A pentru suma impresionantă de 31 de milioane de franci la o licitație caritabilă organizată la Geneva. Astfel, a depășit precedentul deținător al recordului, Rolex Daytona, care a fost vândut pentru 17,7 milioane de dolari în 2017.

Vacheron Constantin: Cel mai complicat ceas din lume

Marca Vacheron Constantin face parte din orologeria elvețiană încă din secolul al XVIII-lea. Iar manufactura sa a fost cea care a cucerit lumea cu ceasurile sale de buzunar din aur alb de 18 carate, cărora li s-au atribuit un număr impresionant de 57 de funcții. Această piesă de colecție unică conține, printre altele, un afișaj al anului bisect, un afișaj al răsăritului și apusului de soare sau un calendar perpetuu gregorian și ebraic. Norocosul proprietar a plătit peste 10 milioane de dolari pentru acest exemplar.

Casio G-Shock DW-5600: Cel mai durabil ceas din lume

Nu costă nici măcar o sută de euro și sunt incluse în Cartea Recordurilor Guinness. Ceasurile Casio G-Shock sunt cunoscute pe scară largă pentru durabilitatea lor ridicată. Modelul DW-5600 a fost listat printre deținătorii de recorduri după ce a fost călcat de un camion de 25 de tone, iar ceasul a supraviețuit fără nici un fel de daune. Acest cronometru aparent simplu este acum un simbol al mărcii Casio, care îl oferă în mai multe variante de culoare.

Cel mai rezistent ceas din lume - Casio G-Shock DW-5600

Omega Seamaster: Cel mai adânc din ocean

Folosind tehnologie de ultimă generație, aventurierul american Victor Vescovo și echipa sa au ajuns pe fundul Gropii Marianelor. El s-a scufundat până la o adâncime de 10.928 m, însoțit de un ceas Omega Seamaster conceput pentru scufundări la mare adâncime. Ceasul a supraviețuit nevătămat scufundării, făcând din marca Omega deținătorul oficial al recordului de explorare a celor mai mari adâncimi ale Pământului.

Omega Speedmaster: Primul ceas pe Lună

Omega merge mai departe de fundul oceanelor Pământului în misiunile sale orologere. Modelul său Speedmaster a fost purtat la încheietura lui Neil Armstrong atunci când a fost primul om care a aterizat pe Lună în 1969. Ceasul Omega cu calibru mecanic a fost singurul care a trecut testele inginerilor de la NASA. Cu toate acestea, se spune că Armstrong ar fi lăsat în modulul de aterizare dispozitivul fiabil, capabil să reziste la condiții extreme, în timpul ascensiunii sale pe suprafața lunară. Dar acest lucru nu diminuează cu nimic faptul că marca Omega se mândrește cu ceasul ales pentru misiunile spațiale cu echipaj uman ale NASA.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole