- Producătorii de ceasuri de calitate preferă mai mult mecanismele mecanice decât mecanismele cu quartz.
- Calitatea ceasurilor este, de asemenea, indicată de unele certificate.
- Un semn al calității ceasului este selecția precisă a materialelor, de exemplu metale prețioase, oțel, piele sau sticlă de safir.
Ochiul utilizatorului de rând poate să nu observe nicio diferență.La prima vedere, doar numerele de pe eticheta de preț disting ceasurile de calitate de omologii lor mai ieftini. Cu toate acestea, există de fapt o serie de caracteristici care scot în evidență cele mai bune ceasuri de pe piață. Este important de menționat că nici cele mai luxoase ceasuri nu le îndeplinesc neapărat pe toate. Mai degrabă, este un calcul general al caracteristicilor, conform căruia puteți identifica în mod fiabil elementele emblematice ale ceasului de calitate.
Conținutul articolului
Mecanisme mecanice
Deși mecanismul quarz este practic, accesibil și, de asemenea, extrem de avantajos din punct de vedere al durabilității, adevărata artă ceasornicară este construită pe o mecanică fină. Rolul principal este jucat în prezent de mecanismele automate care nu necesită înfășurarea manuală a coroanei. Ceasurile automate atrag energie pentru a funcționa din mișcările încheieturii mâinii purtătorului. Semnul distinctiv al exclusivității sunt așa-numitele mecanisme automate interne, care provin direct din atelierul producătorului de ceasuri.
Metale de calitate
Desigur, adevăratul semn al luxului sunt metalele prețioase. Un ceas din aur sau platină își va păstra aspectul și valoarea pentru generații. Pe lângă durabilitatea și durata de viață lungă, acestea excelează și în ceea ce privește siguranța pentru sănătate. Chiar și cu uzura regulată și pe termen lung, nu provoacă iritații sau alergii ale pielii. Pe de altă parte, utilizarea metalului prețios crește de câteva ori prețul ceasului. Așadar unii dintre producătorii de cele mai bune ceasuri preferă oțelul inoxidabil cu finisaj PVD.
Certificatele de calitate
Brandurile de top își supun cele mai bune ceasuri unui proces de certificare. Certificatul atribuit reprezintă apoi o garanție că produsul îndeplinește întregul set de standarde și cerințe. Un certificat recunoscut este „Chronometer rating” (COSC), care este o garanție a calității înalte în ceea ce privește producția, designul, componentele, asamblarea și acuratețea ceasului. Majoritatea ceasurilor submersibile de ultimă generație îndeplinesc standardul ISO 6425, care evaluează adecvarea ceasurilor pentru condițiile de apă.
Sticla din safir
Sticla, care acoperă cadranul ar trebui să îndeplinească, de asemenea, anumite cerințe de calitate. Rezistența sa la rupere și zgârieturi este importanta. Aceste cerințe sunt cel mai bine îndeplinite de o sticlă de safir, care este materialul preferat de majoritatea producătorilor de ceasuri de înaltă calitate. Omoloagele mai ieftine sunt echipate cu sticlă minerală sau cristalină, ceea ce, în același timp, le menține prețul scăzut.
Rezistență mai mare la apă
Apa este marele dușman al ceasurilor. Așadar, ceasurile de calitate ar trebui să îndeplinească un anumit grad de rezistență la apă. Dacă doriți să utilizați ceasul pentru purtarea de zi cu zi, este de ajuns un nivel de rezistență de 30 m. Cu un astfel de ceas, vă puteți spăla pe mâini fără nicio grijă. Nu trebuie să dai jos ceasul cu o rezistență la apă de 50 m chiar și atunci când faci duș. Rezistența la apă la nivelul de 100 m este de obicei considerată o marcă de calitate superioară. Un astfel de ceas este potrivit și pentru înot.
Curea sau o brățară de calitate
Cureaua sau brățara este una dintre componentele ceasului care se defectează cel mai des. Nu este dificil să o înlocuiți, dar producătorii de ceasuri cu adevărat bune încearcă să împiedice un astfel de tip de service. Pe lângă materialele de înaltă calitate, cum ar fi pielea naturală sau oțelul inoxidabil, cusăturile și îmbinările elaborate sunt de asemenea importante. Acestea ar trebui să fie simetrice, înguste și să se potrivească perfect. Brățările metalice de calitate au conexiuni realizate din șuruburi, care sunt considerate mai puternice și mai durabile în comparație cu știfturile.
Valoarea adăugată
În contrast cu informațiile din introducere, unele ceasuri de lux, deja la prima vedere, diferă de omologii lor mai ieftini prin valoarea adăugată a bijuteriilor. Unii producători pun accentul pe luxul ceasurilor, mai ales în cazul modelelor de damă prin folosirea de diamante sau alte pietre prețioase. Ca valoare adăugată pot fi percepute și carcasele din metale prețioase sau curelele din piele de vițel autentică sau din piele de crocodil.