Noutăți: sfaturi pentru cumpărarea primului ceas mecanic

Ceasuri automate (mecanice) Seiko 5
Distribuiți
LinkedIn

Chiar și în timpurile în care ceasurile cu cuarț sau smartwatch-urile sunt un ghid practic fiabil și un telefon mobil este o necesitate, ceasurile mecanice nu și-au pierdut popularitatea. Acestea reprezintă o referință la trecut și o declarație publică a pasiunii purtătorului pentru ceasornicăria tradițională și de înaltă calitate. Dacă ați decis și dvs. să puneți ceasul modern la sertar și să vă puneți pe mână un ceas mecanic de calitate, aici sunteți la locul potrivit. În prima parte a seriei Primele fructe, am pregătit câteva sfaturi practice pentru cumpărarea primului ceas mecanic.

Conținutul articolului

Cum să alegeți un ceas mecanic

Dacă încercați să vă orientați în sfera ceasurilor mecanice, veți descoperi rapid că există nenumărate combinații de opțiuni din care puteți alege. Pentru a vă face alegerea mai ușoară, am rezumat câteva sfaturi practice despre cum să alegeți un ceas mecanic. În primul rând, trebuie să luați în considerare doi factori de bază – bugetul și mecanismul ceasului.

Prețul ceasurilor mecanice

Un ceas mecanic bun nu este ieftin. La fel ca și în cazul mașinilor, prețul ceasurilor bijuterie variază foarte mult, de la sute de euro până la sume cu 7 cifre în cazul mecanismelor de calitate. Prin urmare, luați în considerare cu atenție bugetul și investiția planificată.

Dacă planurile dvs. de investiții sunt în sume de 3 cifre în euro vorbind, nu veți fi dezamăgiți de japonezii din atelierele Seiko sau Citizen. În categoria de preț de peste 1.000 de euro, puteți găsi și modele de la mărci elvețiene renumite, cum ar fi Tag Heuer, Oris sau Longines. Planul de a investi 4.000-5.000 de euro se poate încheia deja cu ceasuri mecanice de înaltă calitate de la Breitling sau Omega, care vor rezista în mod fiabil testului timpului. Dacă aveți un buget și mai generos, concentrați-vă pe cataloagele Rolex sau Patek Philippe.

Frumusețea interioară a ceasurilor mecanice – mecanismul

În primul rând, nu este importantă culoarea, stilul sau materialele folosite. Deși designul ceasului este cu siguranță important, inima ceasului mecanic este un mecanism de calitate. Tocmai acționarea mecanică este partea cea mai valoroasă și fermecătoare a ceasului pe care intenționați să îl cumpărați. Prin urmare, acordați atenția cuvenită alegerii acestuia.

Este important să rețineți că doar câțiva producători oferă ceasuri mecanice fabricate în propriul lor atelier. Acestea sunt, de exemplu, Zenith, Rolex sau Patek Philippe. Majoritatea producătorilor folosesc mecanisme elvețiene de la ETA sau Sellita. Aceștia sunt producători specializați de mecanisme fiabile, deci nu vă fie teamă să aplelați la astfel de ceasuri mecanice.

Dacă vă concentrați asupra ceasurilor japoneze mai accesibile ca preț, veți întâlni în principal mecanisme mecanice de la Seiko sau Citizen. Producătorii oferă propriile mecanisme „in-house”, care sunt produse în cea mai mare parte pe o linie automatizată, nu prin asamblare manuală. În comparație cu mecanismele elvețiene, acestea sunt considerate a fi mai puțin precise, dar dacă doriți să obțineți un model mecanic al unui ceas la un preț avantajos și nu trebuie să aveți „Swiss made” scris pe cadran, acestea sunt o alegere ideală.

Ceasuri Invicta cu mecanism mecanic

Sfaturi pentru primul ceas mecanic

Vă oferim câteva sfaturi concrete despre ceasurile mecanice entry-level și mid-level, care pot fi alegerea perfectă pentru acest nivel al industriei orologiere.

Timex Marlin

O reeditare a originalului din anii ’60 al mărcii Timex este oferită la un preț care este departe de a ataca suma de 4 cifre. Acționarea automată și un stil clasic, cu o notă retro și o carcasă mai subtilă, este o alegere rentabilă pentru a intra în lumea ceasurilor mecanice de dincolo de ocean.

Seiko Prospex Padi

O alegere rentabilă din partea atelierului japonez pentru iubitorii de design sportiv. Scafandrul automat Seiko este robust, atemporal și oferă o combinație de calitate bună și un preț de chilipir.

Tissot Powermatic 80

De data aceasta, am ales un automat de fabricație elvețiană la un preț accesibil. Tissot Powermatic 80 oferă o rezervă de putere decentă, o eleganță sportivă simplă și un semn distinctiv al calității elvețiene. Toate acestea la un preț de 3 cifre (în euro).

Hamilton Jazzmaster

Un brand cu identitate americană, care își fabrică ceasurile în Elveția, vă poate atrage cu cronograful său Hamilton Jazzmaster. Oferă un aspect atractiv, cu posibilitatea de a privi mecanica fină a mecanismului ETA și o curea elegantă din piele la aproximativ 1.000 de euro.

Omega Seamaster Aquaterra

Intrăm în clasa de mijloc, unde etichetele de preț variază în sume de 4 cifre. Cu această investiție, puteți obține un ceas de la un brand de top făcut cunoscut de către James Bond și astronauții NASA. Omega Seamaster oferă un aspect atrăgător, cu posibilitatea de a vedea calibrul 8900 prin spatele carcasei, rezistență la apă la 150 m și o valoare destul de mare.

Zenith Defy

Un ceas mecanic cu un preț care atacă suma de 5 cifre oferă o garanție elvețiană a calității, un mecanism intern Elite și un design casual atrăgător. Puteți conta pe sofisticarea perfectă și pe atenția acordată fiecărui detaliu pentru care este cunoscut brandul Zenith.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole