- Istoria ceasurilor Orient datează încă din anul 1901.
- În prezent compania Orient este o filială 100% deținută de Seiko Epson.
- Din oferta actuală a mărcii Orient am putea atenționa mai ales asupra ceasului Orient Mako și ceasul pentru bărbați Orient Automatic.
A ajuns la voi articolul nostru anterior despre cele mai bune ceasuri japoneze? Tocmai prin intermediul lui am făcut parțial lumină și peste ceasurile Orient, care vor fi figura principală ale următoarelor rânduri. Ne vom concentra înainte de toate asupra istoriei menționatei mărci japoneze.
După cum însuși marca Orient informează, misiunea sa este simplă: Să ofere ceasuri de înaltă calitate și totodată accesibile cu un stil de durată atemporal.
Conținutul articolului
Ceasul Orient – istoria
Deși perioada înființării companiei Orient este considerat anul 1950, rădăcinile acestei mărci tradiționale japoneze merg mult mai adânc – mai concret spre anul 1901.
Mai multe informații despre marcă: Ceasurile pentru bărbați Orient
1901 – comerțul cu ceasurile
A fost Shogoro Yoshida, care tocmai în anul 1901 a înființat în japonezul Tokio propriul magazin cu ceasuri, unde în anul 19012 a început să se prezinte în special prin producția de carcase aurii.
În plus, 8 ani mai târziu, așadar mai concret în anul 1920, a reușit să înființeze și o fabrică pentru producția de ceasuri, care purta denumirea Toyo Tokei Manufacturing. Compania, care funcționa în cadrul acestei fabrici, a început în anul 1934 cu producția de ceasuri de mână. Ulterior a fost înființată o fabrică în Hina, iar fabrica inițială și-a oprit producția după ale Doilea Război Mondial, ca să revină în anul 1950 sub denumirea Tama Keiki Co. Ltd. Acestea au fost momentele cruciale pentru crearea ceasurilor Orient.
1951 – ceasul Orient Star
Tocmai Tama Keiki în anul de cotitura 1951 și-a schimbat denumirea în Orient Watch Company și a început să comercializeze ceasuri Orient, resp. Orient Star cu un mecanism mecanic original. Ceasurile Orient Star au fost prezentate ca „stele adevărate“ sub toate aspectele sale. Se caracterizau printr-o carcasă mai mică și simplă, dar totodată printr-un cadran atractiv și atemporal. Ca să spunem așa o dimensiune unică acestui ceas era dată de arătătoarele albastre cu cifrele romane. Și bineînțeles, nu putem să omitem nici unica „privire în inima ceasului“ datorită cadranului.
1967 – ceasul Orient Fineness
În ceea ce privește istoria companiei Orient, merită menționat și ceasul Orient Fineness, care a fost lansat pe piață în anul 1967. Era vorba de un model ultra-subțire, a cărui contur a fost dedicat 100% minimalismului.
Anii 70 – perioada ceasurilor mecanice
După anii 70 ai secolului trecut, compania Orient s-a axat înainte de toate la producerea ceasurilor mecanice, și nu și-a arătat interesul de a concura celor trei mărci japoneze gigant – Seiko, Citizen și Casio.
Anii 90 – timpul inovației
Ca „timpul inovației“ în cadrul mărcii Orient, pot fi considerați anii 90 ai secolului trecut. În acea vreme, mai concret în anii 1997 și 2000, compania Orient s-a lăudat cu mecanismele automatice inovatoare.
Ceasurile Orient v noul mileniu
În noul mileniu, mai concret în anul 2001, a devenit firma Seiko Epson principalul acționar al companiei Orient. Preluarea completă a companiei sub aripa Seiko Epson a fost finalizată în anul 2009. Orient funcționează astăzi ca de sine stătătoare, dar 100% înfrățită cu compania Seiko Epson, care este însuși producătorul multor ceasuri a mărcii Seiko.Interesant este faptul că, Orient își produce majoritatea componetelor în interiorul Japoniei, nu în fabricile de peste hotare.
Sfat de final: La privirea actualei oferte de pe piață a mărcii Orient am atrage atenția mai ales asupra ceasului Orient Mako și ceasul pentru bărbați Orient Automatic.