- În timp ce în trecut ceasurile se fabricau cu coroana în dreptul poziției nouă și se purtau în principal la mâna dreaptă, astăzi sunt fabricate cu coroana în dreptul poziției trei, și cel mai adesea se poartă la mâna stângă.
- Purtarea ceasului, însă, nu are reguli stricte.
- Dacă analizați la ce mână se poartă ceasul, vă poate fi de ajutor o regulă nescrisă - a fi purtat la mâna nedominantă.
Eterna dilemă – la ce mână se poartă ceasul? La stânga sau la dreapta? Să știți că nu există un răspuns clar la această întrebare. Dar și în ciuda acestui fapt, majoritatea oamenilor preferă purtarea ceasului la mâna stângă. Acest lucru are o justificare logică, ale cărei rădăcini datează de câteva decenii.
Conținutul articolului
Purtarea ceasului - istoria
Ați știut că, în trecut, ceasurile se fabricau și cu coroana în poziția nouă?
Așadar a fost vorba de o poziție opusă, de cum sunt caracterizate marea majoritatea modelelor actuale. Coroana ceasurilor din secolul 21 este montată de obicei la poziția trei. Pe de altă parte, nu trebuie să se refere la ceasurile de scufundare, care au coroana și butoanele adesea în alte locuri.
În orice caz, ceasurile cu coroana la poziția nouă obișnuiau în trecut să fie purtate la mâna stângă. Când însă în anii 30, armata americană a procurat soldaților săi ceasuri, care aveau coroana la poziția trei, a avut loc o schimbare în ceea ce privește purtarea ceasurilor care durează până în prezent. Soldații au început să poarte ceasurile la mâna stângă, ceea ce a facilitat tragerea lor.
La ce mână se poartă ceasul?
Deoarece am trecut de istoria bazelor purtării ceasului, cu încredere putem merge mai departe. Așadar, la ce mână se poartă ceasul? După cum am menționat în introducere, nu există o regulă scrisă. Purtați-l la acea mână, unde vă este mai confortabil. În cazul în care nu știți să vă decideți, vă puteți ghida după regula nescrisă – purtați ceasul la mâna nedominantă.
De reținut: Ceasul se va seta și manevra mult mai ușor cu mâna dominantă. Prin urmare, acesta obișnuiește să fie purtat pe mâna nedominantă.
Și având în vedere, că majoritatea populației lumii este dreptace, ceasul se poartă cel mai la mâna stângă. Acest lucru este adaptat și prin plasarea coroanei la poziția trei, resp. poziționarea butoanelor pe partea dreaptă a ceasului. În acest caz, purtătorul îl are mai aproape de mâna dreaptă, ceea ce facilitează manevrarea lui.
Atenție! Dacă nu vă convine o astfel de purtare a ceasului, urmați propria alegere. Nu va fi un pas greșit nici dacă veți pune ceasul la mâna dreaptă.
Ce greșeli să evitați la purtarea unui ceas?
Majoritatea populației se interesează despre faptul, la ce mână se poartă ceasul. Se uită, însă, că greșelile la purtarea ceasului apar în cu totul alte cazuri. Stânga sau dreapta – nu contează. Mai bine aveți grijă la aceste aspecte:
Purtarea ceasului trebuie să fie confortabilă
Prima greșeală fundamentală, făcută de obicei atunci când purtăm ceasul, este dorința de a le face pe plac celorlalți. Dar cel mai important lucru este ca voi să vă simțiți confortabil cu ceasul pe care îl aveți! Asta înseamnă, că trebuie să alegeți așa brățări și curele de ceas, care vă sunt confortabile. Desigur, așa cum brățara din oțel inoxidabil nu va fi cea mai fericită alegere pentru sport, probabil nu veți asorta cureaua din cauciuc la costum. În cazul în care este vorba de un ceas pentru purtarea zilnică, țineți cont mai ales de confort. Și pentru ca să nu uităm, așezați-l și reglați-l la mână, așa, cum vă este confortabil.
Purtarea ceasului sub cămașă
Iar la final nu putem omite nici purtarea ceasului sub cămașă, care se referă la ceasurile pentru bărbați. Indiferent de mâna la care este purtat ceasul, nu ar trebui să fie vizibil complet la purtarea cămășii. Când vă îmbrăcați cămașa și vă puneți ceasul, lăsați mâinile libere înspre jos și uitați-vă în oglindă. Regulile eleganței masculine spun, că vizibilă poate fi maxim jumătatea ceasului.