- Ceasurile elvețiene reprezintă o valoare durabilă bazată pe o istorie bogată, o durată de viață lungă și un aspect reprezentativ.
- Atunci când vă alegeți primul ceas "Swiss made", luați în considerare cu atenție prețul, versatilitatea designului și dimensiunea carcasei.
- Ceasurile elvețiene automate la prețuri accesibile sunt oferite de mărci precum Tissot, Certina, Bulova și Alpina.
Ceasurile elvețiene au un farmec magic care îi motivează pe consumatorii pricepuți să cheltuiască sute sau mii de euro pentru ceva ce ar putea cumpăra de multe ori mai ieftin pe piața japoneză. Se plătește în plus doar pentru standardul „Swiss made” recunoscut la nivel mondial? Sau ce face ca aceste simboluri ale orologeriei să fie atât de speciale? Merită să se investească în ele? Dacă da, cum vă alegeți primul ceas elvețian dintr-o gamă diversă și accesibilă? În rândurile următoare, vom răspunde la aceste întrebări și vă vom oferi, de asemenea, câteva sfaturi pentru primul ceas elvețian pentru colecția dumneavoastră.
Conținutul articolului
Unicitatea ceasurilor elvețiene
Ceasurile de astăzi sunt, în general, foarte precise. Chiar nu este nevoie să investiți sute de euro pentru a putea spune cât e ceasul. Chiar și un ceas japonez care costă zeci de euro vă va servi în mod fiabil în această privință. Cu toate acestea, nimeni nu cumpără un ceas elvețian doar pentru a ști cât este ceasul.
Valoare permanentă
Ceasurile elvețiene sunt considerate a fi de cea mai înaltă calitate în întreaga lume. Atunci când un ceas este etichetat ca fiind „Swiss made”, acest lucru îi conferă un timbru de calitate care îi sporește automat valoarea. Prin urmare, ceasurile de fabricație elvețiană își mențin prețul foarte constant și pentru o perioadă lungă de timp.
Arta orologieră
Unul dintre motivele pentru care ceasurile elvețiene sunt atât de populare este istoria lor bogată. Fiecare model fabricat în Elveția este întruchiparea unor ani de măiestrie, a secolelor de cunoștințe și a unei bogate experiențe construite pe succese, eșecuri și perseverență.
Rezistența la testul timpului
Ceasurile elvețiene nu sunt făcute pentru a rezista un sezon de modă sau doi ani magici. Producătorii au mare grijă atât de calitatea materialelor, cât și de cea a manoperei. Ca urmare, aceste ceasuri au potențialul de a supraviețui mai multor generații. Dacă intenționați să lăsați ceva de valoare urmașilor dumneavoastră, un ceas elvețian poate fi exact ceea ce vă trebuie.
Aspect prezentabil
Ceasurile elvețiene sunt un accesoriu care vă prezintă în cea mai bună lumină. Atemporal și inovator, are un aspect luxos, dar în același timp foarte serios și sofisticat. Pur și simplu, arată bine.
Cum să vă alegeți primul ceas elvețian
Dacă v-ați hotărât definitiv să purtați la încheietura mâinii un ceas cu marca „Swiss made”, există câteva criterii pe care ar trebui să le analizați cu atenție înainte de a-l cumpăra.
Prețul cât mai accesibil
În cazul ceasurilor elvețiene, nu plătiți doar pentru materiale de calitate și precizie, ci și pentru o moștenire bogată și un nume de marcă puternic. Prin urmare, etichetele de preț de pe piață variază de la sute de euro până la cifre uluitoare. Atunci când cumpărați primul ceas elvețian, este înțelept să vă păstrați capul plecat și să vă analizați cu atenție investiția. Prin urmare, în selecția noastră, ne-am concentrat pe ceasuri de calitate ale căror prețuri se situează la sute de euro.
Dimensiunea ceasului
Chiar și cel mai arătos ceas își va pierde farmecul dacă îl puneți la încheietura mânii nepotrivite. Prin urmare, luați în considerare cu atenție dimensiunea carcasei și construcția generală a ceasului atunci când faceți alegerea. O încheietură mai robustă necesită, de asemenea, un ceas mai deosebit. În schimb, o mână de bărbat mai subțire va impresiona cu o piesă mai subtilă, cu un profil mai îngust.
Versatilitate
Alegeți un ceas clasic atemporal pentru purtarea de zi cu zi. Dacă purtați doar blugi și adidași, puteți investi într-un ceas sport. Totuși, nu vă așteptați să îl purtați cu un sacou. Dimpotrivă, dacă în fiecare zi purtați cămăși și costume, optați pentru un model elegant.
Sfaturile noastre pentru primul ceas elvețian
Oferim o selecție de ceasuri elvețiene la prețuri accesibile de la unele dintre cele mai populare mărci din lume.
Bulova 96B332 – ediție limitată Joseph Bulova
Ceasul elvețian cu mișcare automată și o carcasă dreptunghiulară neobișnuită face parte dintr-o ediție limitată din 2019, pe care producătorul a numit-o după fondatorul său. Ceasul este echipat cu o mișcare Sellita SW200, pe care o puteți privi prin fundul carcasei. Este un model Art Deco elegant, care aduce un omagiu moștenirii mărcii din anii 1920 și 1930.
Certina DS Super PH500M
Ceas de scufundări de fabricație elvețiană, care, din punct de vedere al designului, este o copie fidelă a unui model de epocă din anii 1960. Acestea au fost echipate cu o mișcare automată de la atelierul ETA, cu o rezervă de putere de 80 de ore și rezistență la apă la nivelul de 500 m. Comparativ cu versiunea originală, acestea sunt, de asemenea, îmbogățite cu un cristal de safir și elemente luminoase.
Tissot Seastar 2000 Professional Powermatic 80
Un alt ceas elvețian de scufundări, de data aceasta de la Tissot. Carcasa din oțel de 46 mm oferă rezistență la apă până la 600 m și un cadran frumos, cu un motiv gravat de valuri suprapus pe un cristal de safir. Ceasul este echipat cu mișcarea automată Powermatic 80 de la Swatch Group, bazată pe standardul ETA 2824, cu o rezervă de putere sporită de 80 de ore.
Alpina Startimer Pilot Automatic
Ceas de pilot elvețian cu o mișcare automată in-house bazată pe mișcarea Sellita, cu o rezervă de putere de 38 de ore, un cadran cu indici distinctivi cu cifre arabe și un cristal de safir. Designul clasic este dominat de coronița distinctivă caracteristică ceasurilor de pilot moderne.
Tissot Le Locle Powermatic 80
Ceasul elvețian frumos și elegant poartă numele orașului în care a fost fondată marca Tissot. Carcasa rotundă cu un finisaj lustruit și un cadran cu indici romani este completată de o brățară din oțel. Ceasul ticăie cu ajutorul mișcării automate Powermatic 80 Swatch Group, bazată pe standardul ETA 2824, cu o rezervă de putere sporită de 80 de ore.