Seria „Primul meu ceas”: sfaturi pentru achiziționarea primului ceas automat

Sugestii pentru achiziționarea primului ceas automat
Distribuiți
LinkedIn

Un mecanism pur automat cu o mișcare foarte lină, fără a avea nevoie de o baterie. O sincronizare precisă, dar și o doză generoasă de stil și farmec. Unicitatea ceasurilor automate fascinează colecționarii de ani de zile și este din ce în ce mai atractivă pentru utilizatorii obișnuiți. Dacă sunteți nou în domeniul mișcărilor automate și vă gândiți să vă cumpărați primul ceas din această categorie, ați ajuns la locul potrivit. Am alcătuit pentru dvs. un ghid util și am adăugat câteva sfaturi despre modele de calitate la prețuri avantajoase. Lăsați-vă inspirat și alegeți ceasul automat pe care îl doriți.

Conținutul articolului

Cum funcționează ceasurile automate

Farmecul ceasurilor automate constă în mișcarea mecanică, care acționează acele fără a avea nevoie de o baterie sau de o coroniță/remontoar de înfășurare. Ceasurile automate își extrag energia pentru funcționare din mișcările încheieturii mâinii purtătorului.

Când mișcăm mâna se mișcă și ceasul nostru. O greutate semicirculară din carcasă se mișcă, ceea ce întinde resortul principal. Întregul proces funcționează apoi într-un mod similar cu cel al unui ceas mecanic obișnuit. Arcul tensionat este sursa de energie pentru mișcarea acelor, care în acest caz este minunat de lină (spre deosebire de un ceas cu cuarț, care ticăie).

Sfaturi utile atunci când cumpărați primul ceas automat

Având în vedere prețurile mai mari ale ceasurilor automate (în comparație cu cele ale ceasurilor cu cuarț), este util să aveți cel puțin o imagine de ansamblu a segmentului înainte de a cumpăra. Care sunt cei mai importanți parametri ai ceasurilor automate la care trebuie să fiți atenți?

Marca de ceasuri

Ceasurile automate de înaltă calitate sunt caracterizate de o durată de viață lungă. Prin urmare, merită să investiți în mărci de renume și dovedite, așa numiții stâlpi ai pieței de ceasuri. Pe lângă producătorii exclusivi, cum ar fi Rolex sau Omega, există și ceasuri automate de calitate mai accesibile – de exemplu, de la Seiko, Hamilton sau Tissot.

Calitatea mecanismului

Mișcarea este cea mai importantă parte a unui ceas automat. Vă recomandăm să vă concentrați în primul rând asupra mișcărilor elvețiene ETA, Sellita și Ronda sau asupra mișcărilor interne ale unor producători precum Seiko sau Orient. Luați în considerare și rezerva de putere a mecanismului.

Rezistența materialelor

Atunci când cumpărați un ceas de lungă durată, vă doriți cu siguranță ca acesta să își păstreze farmecul estetic alături de funcționalitate. Rezistența la zgârieturi și la alte deteriorări mecanice depinde în primul rând de calitatea materialelor. Concentrați-vă pe carcasele și brățările din oțel chirurgical sau titan, pe sticla de safir sau pe sticla minerală acoperită cu safir și pe curelele din piele.

Swiss Made

Dacă doriți un ceas automat elvețian care reprezintă standardul de aur al calității pe piața actuală, căutați eticheta „Swiss Made”. Feriți-vă de ceasurile cu eticheta „Swiss Mov’t”, care au o mișcare elvețiană, dar ar fi putut fi fabricate oriunde în lume.

Stil personal și confort

Aspectul general al ceasului ar trebui să se potrivească cu stilul dvs. personal. În plus, ar trebui să fie suficient de versatil pentru ca să puteți purta ceasul cât mai des. În ceea ce privește confortul la purtare, este deosebit de important să alegeți o dimensiune adecvată a carcasei pentru încheietura mâinii dumneavoastră.

Funcționalitate

Cerințele privind funcționalitatea ale unui ceas depind în primul rând de preferințele purtătorului. Vă recomandăm să vă concentrați în principal asupra rezistenței la apă, care ar trebui să fie de cel puțin 50 m pentru o purtare normală. Cronograful este, de asemenea, o caracteristică populară care adaugă valoare ceasului.

Prețul ceasurilor

Ceasurile automate pot fi găsite pe piață în diferite intervale de preț. Alegerea depinde de dumneavoastră. Cu toate acestea, asigurați-vă că cifra de pe eticheta de preț corespunde nu numai investiției pe care o planificați, ci și valorii ceasului în ceea ce privește calitatea și durabilitatea acestuia sau valoarea de investiție a modelelor mai scumpe.

Sfaturile noastre pentru achiziționarea primului ceas automat

Pentru inspirație, am selectat câteva modele care au mari șanse să devină primul dumneavoastră ceas și să vă deschidă ușa spre lumea ceasurilor automate.

Seiko 5 Sports

Popularul ceas pentru scufundări fabricat în Japonia are o mișcare Seiko in-house cu o rezervă de putere de 40 de ore, rezistență la apă de 100 m, durabilitate din oțel și o sticlă minerală călită cu finisaj anti-zgârieturi. O bună lizibilitate este asigurată de luminozitate.

Orient Mako III Automatic

Ne oprim un pic și la piața japoneză. Un automat pentru scufundări decent este oferit și de Orient sub denumirea de model Mako III Automatic. Pe lângă prețul avantajos și designul sportiv plăcut, veți aprecia mișcarea automată Orient cu o precizie excepțională și o rezervă de putere de 40 de ore, cristal de safir și rezistență la apă la 200 m.

Tissot Gentleman Powermatic 80

Alegerea unui ceas automat de bună calitate, de fabricație elvețiană, la un preț mai mic de 1.000 de euro este o raritate. Excepție face Tissot Gentleman Powermatic 80, cu o mișcare automată ETA cu o rezervă de putere de 80 de ore, o carcasă din oțel și o sticlă de safir. Rezistența la apă este la 100 m.

Hamilton American Classic Intra-Matic

Ceasul automat Hamilton American Classic este considerat unul dintre cele mai bune cronografe din lume. Dispune de o mișcare automată Hamilton construită pe o ETA cu o rezervă de putere de 60 de ore. Garanția calității și durabilității este reprezentată de carcasa din oțel cu sticlă de safir și de o frumoasă curea din piele.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole